Drag to rearrange sections
HTML/Embedded Content

Thaimaan raja & viisumijuoksu

html    
Drag to rearrange sections
Rich Text Content

Thaimaa ranta

Thaimaahan tullessa passiin leimataan ns. maahantuloleima, jonka avulla voit oleskella maassa 30 päivää. Sen jälkeen maasta on poistuttava

Oleskeluaikaa voidaan pidentää 30 päivällä maahanmuuttovirastossa 1900 Thaimaan bahtin maksua vastaan, pidennyksen voi tehdä vain kertaalleen.

Toinen vaihtoehto on tehdä viisumijuoksu (visa run), eli lähteä Thaimaasta ja palata takaisin.

Maahantuloleiman lisäksi on olemassa Thaimaan viisumi, jolla voi maassa oleskella yleensä yhtäjaksoisesti 60-90 päivää.

Tämän jälkeen on maasta poistuttava ja palatessa joko aktivoida nykyisestä viisumista uusi saapuminen tai hankkia kokonaan uusi viisumi toisen maan suurlähetystöstä.

Raja- ja viisumijuoksun ero

Molemmat termit sekoitetaan usein keskenään, mutta todellisuudessa niillä on muutama pieni ero.

Molemmat vaativat maasta poistumisen ja palaamisen, joten pohjimmiltaan ne tarkoittavat sama.

Viisumijuoksu

Jos passissa ei ole enää viisumia, se on hankittava Thaimaan ulkopuolella sijaitsevasta suurlähetystöstä

Tämä edellyttää useimmiten sitä, että vietät yön tai kaksi määränpäässä, sillä suurlähetystöllä menee useasti vähintään päivä viisumihakemuksen käsittelyssä.

Viisumin hankkiminen suurlähetystöstä on suurin ero raja ja viisumijuoksun välillä.

Rajajuoksu

Kun thaimaan käyttävät termiä "raja juoksu", se viittaa yleensä siihen tosiasiaan, että heillä on jo viisumi tai että he yksinkertaisesti haluavat palata maahan uudella saapumisleimalla - joten heidän on mentävä rajan yli ja tulettava takaisin samana päivänä.

Joten termi rajajuoksu viittaa yleensä kirjaimellisesti menemiseen rajan yli ja paluuseen (matka rajalle ja takaisin = raja juoksu).

Useat yritykset tarjoavat rajajuoksua palveluna. Tyypillinen rajajuoksu edellyttää kuljetuksen hankkimista ja noin 3-4 tunnin matkaa lähimmälle raja-asemalla ja takaisin.

Poistuttuasi Thaimaan rajan toiselle puolelle, esimerkiksi Kambodzaan, käännyt ympäri ja palaat takaisin Thaimaahan, samalla saaden uuden saapumisleiman passiin.

Rajajuoksu maarajoilla

Jos sinulla ei ole asianmukaista viisumia ja olet saapunut maahan saapumisleimalla – joka oikeuttaa 30 päivän oleskeluun saat poistumalla ja palaamalla uuden samanlaisen 30 päivän leiman.

Aikaisemmin Thaimaasta poistuminen ja palaamisen maarajan kautta oikeutti vain 15 päivän oleskeluun, mutta tätä säädöstä on viime vuosina muutettu.

Raja virkailijat pitävät silmällä kuitenkin passissa olevia aikaisempia saapumisleimoja. Niiden väärinkäytös saattaa johtaa maahanpääsyn eväämiseen.

Rajajuoksu lentokentällä

Thaimaa lentokenttä

Thaimaasta sisään ja ulos lentämistä voidaan pitää raja tai viisumijuoksuna, koska ylität rajan, ja palaat takaisin. Säännöt ovat kuitenkin hieman erilaiset niille, joilla ei ole oikeaa viisumia

Jos lennät pois Thaimaasta ja palaat takaisin samana päivänä, saat uuden 30 päivän saapumisleiman. Jälleen kerran, jos tee rajajuoksun liian monta kertaa lyhyen ajan sisällä, rajavirkailija saattaa kyseenalaistaa aikeesi.

Jos teet töitä Thaimaassa tai selität mahdollisesta perheestä, rajavirkailijat kysyvät mikset käytä asianmukaista viisumia.

Joskus tätä kysytään ihan tavalliseltakin turistilta, joka matkustaa maahan liian usein ilman turistiviisumia.

On parempi hankkia turistiviisumi kuin säätää saapumisleimoilla, jos aikeena on oleskella maassa pidempään. Turistiviisumi on myös helppo saada.

 

 

 

rich_text    
Drag to rearrange sections
Rich Text Content
rich_text    

Page Comments